Belangrijke stap op weg naar RijnlandRoute

Er is weer een belangrijke stap gezet op weg naar de aanleg van de RijnlandRoute. De provincie Zuid-Holland heeft namelijk een aannemerscombinatie gekozen om het grootste deel van het project te gaan verzorgen.

 

Na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure heeft de provincie het voornemen om de opdracht te gunnen aan Comol5, een samenwerkingsverband van verschillende bedrijven die ruime ervaring hebben met het bouwen van infrastructuur in het algemeen, en tunnels in het bijzonder. De bedrijven die niet gekozen zijn hebben nog enkele weken de tijd om bezwaar te maken. Daarna wordt een definitieve beslissing genomen.

 

VVD-gedeputeerde verkeer en vervoer Floor Vermeulen is blij met de stap: “De RijnlandRoute gaat grote knelpunten tussen Leiden en Katwijk oplossen. Daardoor draagt de weg bij aan een betere doorstroming van het verkeer tussen de N206, de A44 en de A4.

 

De planning van de provincie en Rijkswaterstaat is de nieuwe weg eind 2022 op te leveren. De voorgenomen gunning aan Comol5 is een grote stap in die richting.