René van Hemert

René van Hemert

Voor iedereen in Zuid-Holland

In de komende jaren wordt er gewerkt aan grote opgaven als de energietransitie, woningbouw en stikstofproblematiek. De rol van de provincie is daarin groter dan ooit en van belang voor veel mensen in Zuid-Holland, op zoek naar woonruimte of een zekere toekomst.

Voor anderen zijn deze opgaven vaak een ver-van-mijn-bed verhaal. Als je een woning hebt moet je ook goed kunnen recreëren en genieten van het cultuuraanbod. Daar speelt de provincie een grote rol in. Deze rol is ook te zien bij de meeste regionale fietspaden zoals onze eigen Vliet. Hier heeft de provincie meestal vaak aan meebetaald. Ook het onderhoud van bepaalde bruggen, zoals de Hoornbrug in Rijswijk, is een taak van de provincie.

Het is de provincie die voor goede verbindingen in het regionaal openbaar vervoer en verkeer zorgt, de regionale economie stimuleert, en zoekt naar een juiste verdeling van de ruimte, om woningbouw en bedrijventerreinen mogelijk te maken. Dat is waar ik al 4 jaar in de provincie voor zorg en waar ik mij de komende jaren voor wil blijven inzetten.

Als inwoner van Rijswijk zijn voor mij veel uitdagingen herkenbaar. Neem bijvoorbeeld de verdeling van ruimte voor wonen, werken, mobiliteit, recreatie en natuur. Niet alles past binnen de bestaande bebouwde ruimte. Maar de vraag blijft groot.

Vaker zullen we de randen moeten durven opzoeken, wat wel of niet kan. Soms is “nee” zeggen ook een antwoord, maar dan wel onderbouwd en zorgvuldig.

We zullen keuzes willen maken om onze provincie en inwoners verder te helpen. Voor iedereen in Zuid-Holland, of je nu werkt en woont, of wilt wonen in Rijwijk, Delft, Leidschendam - Voorburg of waar dan ook in Zuid-Holland.

Graag wil ik mij daarvoor inzetten!


Email: r.van.hemert@pspzh.nl