Jeroen van Dijken

Jeroen van Dijken

Voor een goed bereikbaar Zuid-Holland!

Zuid-Holland is een heerlijk provincie om te wonen. Zelf woon ik heel fijn op loopafstand van de duinen en het strand. Tegelijkertijd merk ook ik dat de leefbaarheid, natuur en ruimte om te ondernemen onder druk zijn komen te staan. We staan voor grote uitdagingen met de stikstofcrisis, de energietransitie en het vastlopende verkeer. Graag blijf ik mij inzetten om deze uitdagingen het hoofd te bieden en Zuid-Holland nog mooier te maken.

Vorig jaar heb ik mij ingezet voor goede bereikbaarheid en veilige wegen. Met als resultaat meer geld voor de Duin- en Bollenstreek en het veiliger maken van de N447 tussen Leidschendam en Voorschoten. De komende jaren wil ik graag blijven werken aan de bereikbaarheid van onze provincie.

Zowel in de wijken als om onze dorpen en steden heen kunnen we onze mobiliteit veel slimmer inrichten. De bereikbaarheid kan verbeterd worden met nieuwe vormen van vervoer, zoals drones en door auto en openbaar vervoer slimmer op elkaar aan te sluiten.

Ondernemerschap heb ik hoog in het vaandel staan. Keihard werken, risico nemen en er vol voor gaan. Voor al deze ondernemers creëert de provincie wat mij betreft de beste omstandigheden. Lage belastingen, simpele en snelle vergunningen en goede bedrijfsterreinen.

De provincie speelt een cruciale rol als het gaat om natuur en natuurbehoud. Ik wil samen met ondernemers en bewoners werken aan het opnieuw in balans brengen van groen, wonen en werken.

  • Bereikbare dorpen en steden
  • Ruimte voor ondernemerschap
  • Beschermen van onze natuur


Di­rec­teur  IN­re­tail (be­zol­digd) sinds 2018

Se­cre­ta­ris Stich­ting VGT (be­zol­digd) sinds 2012

Se­cre­ta­ris stich­ting E-com­mer­ce Ne­der­land (bezoldigd) sinds 2022


Be­stuurs­lid Stich­ting Lon­ne­ke van Leth (on­be­zol­digd) sinds 2018

Be­stuurs­lid Ver­e­ni­ging Thor­bec­ke­ta­fel (on­be­zol­digd) sinds 2020

Lid Com­mit­tee of Ex­perts Fair Wear Foun­da­ti­on (on­be­zol­digd) sinds 2018


Email: aj.van.dijken@pspzh.nl