Mirjam Nelisse

Mirjam Nelisse

Kies Mirjam en geef het platteland een stem in de provincie!

Van dichtbij ervaar ik de impact van politieke beslissingen op het dagelijks leven van mensen. Zo woon ik met mijn man op een boerderij. Ik ben trots op mijn ondernemende familie in de landbouwsector. Mijn vader is een echte self-made man met een landbouwmechanisatiebedrijf, mijn moeder was lerares op een basisschool. Van hen heb ik het harde werken, doorzetten en belang van continu leren meegekregen. Het heeft mij gebracht tot wetenschappelijk onderzoeker van de veiligheid van infrastructuur bij TNO.

Veel politici missen de combinatie van praktische kennis en ervaring, zeker als het aankomt op ondernemerschap, de leefbaarheid van het platteland, of de complexiteit van dossiers.

Politieke besluiten kunnen hierdoor onnodig duur uitpakken of een probleem zelfs niet oplossen. Dat zorgt voor onbegrip, frustratie en is een verspilling van uw belastinggeld.

Dit moet anders!

Ik wil me inzetten om het platteland een stem te geven. Ik heb me hiervoor ook buiten verkiezingstijd al hard gemaakt. Zo kennen mensen mij van dé stikstofmotie bij de VVD.

Wist u dat de provincies over de uitvoering van het stikstofbeleid gaan?

Als u mij tot Statenlid verkiest, zet ik me in voor een leefbaar platteland en voor agrarisch ondernemerschap. Met uw stem krijg ik de kans om beslissingen op basis van feiten en cijfers te nemen. Ik heb de noodzakelijke korte lijnen naar zowel lokale ondernemers als landelijke politici en ga met u aan de slag om aan te tonen dat met innovaties het platteland ook de uitdagingen anno 2023 aan kan.