Jeannette Baljeu

Ik groeide op in een gezin dat zich inzette voor de samenleving. Mijn vader was als marineofficier bezig met de bescherming van ons land en onze waarden. Alle kinderen in het dorp hebben op de peuterschool gezeten die mijn moeder heeft opgezet. Thuis voerden we aan de keukentafel veel discussies over politiek. We spraken dan over de vraag wat goed was voor Nederland. In mijn studietijd ben ik gaan debatteren. Dan merk je dat moeilijke vraagstukken van vele kanten te bekijken zijn.

Overal in de provincie zijn mensen die goede dingen willen doen en vooruit willen. Dat zie ik bijvoorbeeld in Rotterdam, de stad waar ik woon en waar ik wethouder was. Ik zie het ook in de Krimpenerwaard, waar bewoners het heft in eigen hand hebben genomen om tot een visie voor de toekomst van het gebied te komen. Maar al die bewoners die vooruit willen, moeten daar wel de kans voor krijgen. 

Voor mij staat een provincie waarin we goed kunnen wonen, werken en leven voorop. Dat betekent dat er voldoende woningen moeten zijn in verschillende prijsklassen. Dat we bedrijven helpen om sterk te staan bij veranderingen als de energietransitie en digitalisering. Dat er voldoende ruimte is om te genieten in je vrije tijd, bijvoorbeeld van de natuur. Daar zet ik mij voor in.