Uitnodiging Masterclass 2016-2017

Beste liberaal,

In september a.s. begint de eerste editie van de regionale Masterclass voor de regio Zuid-Holland. Deze masterclass, waarin voor ten hoogste 16 deelnemers plaats is, bouwt verder op de succesvolle masterclasses die in het verleden werden georganiseerd door de kamercentrales Zuid-Holland Noord, Den Haag, Dordrecht en Rotterdam. Door de betrokkenheid van de organisatoren van die masterclasses is de continuïteit gewaarborgd.

Het programma loopt van eind september 2016 tot maart 2017. De bijeenkomsten zijn doorgaans op woensdagavond van 19:00 – 22:00 uur. Er zijn twee bijeenkomsten die plaatsvinden op een zaterdag van 10:00 – 16:00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties in onze regio.

Het programma ziet er als volgt uit:

Argumentatie en discussietechnieken

Liberalisme

Integriteit

Presentatie 2

Medialandschap & mediatraining

Overheidsfinanciën (incl. bezoek aan Tweede Kamer)

Debat in de politieke arena

Europa en geopolitiek

Gemeenteraadssimulatiesepl

Liberale loopbanen en “speeddaten”

Diner met afsluitend een debattournooi

De masterclass is bedoeld voor VVD-ers die lid zijn van de Regio Zuid-Holland, aantoonbaar actief zijn (geweest) binnen de VVD in enige vorm of hoedanigheid en die de ambitie hebben om een politieke- of bestuursfunctie binnen of namens de VVD te bekleden. Bij voorkeur hebt u de trainingen Liberalisme 1 en een debattraining gevolgd, dan wel zijn uw kennis en vaardigheden aantoonbaar op een vergelijkbaar niveau.

Aanmelden kan uiterlijk tot 15 augustus 2016 door het schrijven van een motivatiebrief, waarin bovengenoemde elementen aan bod komen. Voorts ontvangen wij graag van u een politiek- en maatschappelijk CV, een pasfoto en een aanbevelingsbrief van het bestuur van uw lokale netwerk. Deze stukken kunnen digitaal worden gezonden aan bosch@vvdregiozh.nl. 

In week 36 vinden ’s avonds de selectiegesprekken plaats. Voor toelating tot de masterclass is het selectiegesprek bepalend. In de loop van week 37 wordt de selectie bekend gemaakt. Over de selectie wordt, na de bekendmaking, door de organisatie verder niet gecorrespondeerd.

De kosten van de Masterclass bedragen € 350,00. Dit bedrag moet voor de eerste bijeenkomst zijn bijgeschreven op de rekening van VVD Regio Zuid-Holland. Deelnemers die deze bijdrage niet tijdig voldoen, kunnen alsnog van deelname worden uitgesloten.

De Masterclass is een complete leergang. Daarom is het niet mogelijk om u in te schrijven voor een enkele module. Deelnemers krijgen aan het eind van de Masterclass een ontwikkeladvies. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij alle bijeenkomsten bijwonen. De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die meer dan twee bijeenkomsten afwezig zijn geen ontwikkeladvies te geven. Deelname aan de regionale masterclass is één van de toelatingsvereisten voor de landelijke Kadertraining.

Met vriendelijke groet,

Coletta Beerendonk

Edwin Bosch

Ilona Jense

Roger van de Wetering