Verplaatsing varkenshouderij Woubrugge goed voor mens en dier

De varkenshouderij in Woubrugge wordt van het dorp naar het buitengebied verplaatst. Daar heeft de provincie na een lang en zorgvuldig traject toestemming voor gegeven. De VVD is blij met de verhuizing, die goed is voor mens en dier.

“Op de nieuwe locatie zal de varkenshouderij voor veel minder overlast zorgen, omdat de woningen er veel verder vandaan liggen”, zegt VVD-Statenlid Laurine Bonnewits. “Voor de omwonenden is het dus heel goed nieuws.”

Datzelfde geldt voor de eigenaar van de varkenshouderij, die op de nieuwe locatie de kans krijgt om uit te breiden. Bonnewits: “Tussen de huizen was dat natuurlijk niet wenselijk, maar nu kan deze ondernemer gaan groeien met zijn bedrijf.”

Ook de varkens profiteren: zij krijgen op de nieuwe locatie ruimere en comfortabelere stallen. Door de toepassing van de nieuwste technieken wordt het bedrijf bovendien milieuvriendelijker en wordt de overlast nog verder beperkt. “Een win-win –situatie voor alle betrokkenen”, stelt Bonnewits tevreden vast. 

Bij de verplaatsing van het bedrijf wordt het landschappelijke karakter van de polder zo veel mogelijk behouden. Daar is in het plan veel aandacht voor. Op de huidige locatie worden 35 nieuwe woningen gebouwd.