VVD blij met nieuwe belastingverlaging Zuid-Holland

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben woensdag de begroting van de provincie goedgekeurd. De VVD-fractie toonde zich zeer enthousiast: omdat er zorgvuldig met het geld is omgegaan, kunnen de provinciale belastingen omlaag. Bovendien is er ruimte voor investeringen in de economie, wegen, openbaar vervoer en innovatie.

VVD-fractievoorzitter Tiemen Brill was een bijzonder tevreden man na afloop van het debat: “In het voorjaar hebben we de opcenten al naar beneden gebracht, maar nu kunnen ze nog verder omlaag. Zo hoort het: zorgvuldig met belastinggeld omgaan, en het weer teruggeven aan de inwoners zodra dat mogelijk is.”

Dankzij het beleid van VVD-gedeputeerde Financiën Rogier van der Sande kunnen een aantal ambities uit het coalitieakkoord versneld, verdiept en versterkt worden. Brill: “We kunnen extra geld steken in veel belangrijke zaken. Bijvoorbeeld de Zuid-Hollandse transitiecampus, waar gewerkt wordt aan schone energie. Maar ook in werkgelegenheid, beter openbaar vervoer en innovatie in het MKB.”

Hoewel er ook na deze investeringen veel geld is, wil de VVD dat de provincie zuinig blijft. Brill: “We weten dat de kosten voor het onderhoud van onze wegen over een jaar of negen hoog oplopen. Daarom moeten we nu niet alles opmaken, maar een mooie reservepot opbouwen die we dan kunnen gebruiken. Dan hoeven we tegen die tijd niet ineens de belastingen omhoog te gooien.”