Laurine Bonnewits kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen

VVD-Statenlid Laurine Bonnewits uit Lansingerland stelt zich kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op vrijdag 11 november presenteerde de VVD haar conceptkandidatenlijst, met Bonnewits op de 76e plek. Laurine Bonnewits is naast haar werk als Statenlid bedrijfsjurist. Ze is getrouwd en moeder van drie kinderen.

“Na bijna 16 jaar als gemeenteraadslid in Hellevoetsluis, Berkel en Rodenrijs en Lansingerland vervul ik op dit moment met veel plezier mijn rol in de Staten van Zuid-Holland. Het maakt me erg trots dat ik nu ook mijn regio mag vertegenwoordigen op de conceptkandidatenlijst van de VVD. Het is een mooie plaats tussen de lijstduwers”, aldus Bonnewits over haar plek op de lijst.

Bonnewits is in Provinciale Staten vicefractievoorzitter, voorzitter van de Werkgroep Europa en woordvoerder op diverse terreinen, waaronder ruimte en leefomgeving. Daarnaast is ze actief als vrijwilliger bij de Stichting Muzische Vorming Berkel en Rodenrijs, de brandwondenstichting en het wedstrijdsecretariaat van rijvereniging Het Blauw Gele Vendel.

Van 22 november tot 2 december 2016 mogen leden van de VVD wijzigingen aanbrengen op de conceptkandidatenlijst. Op 7 december wordt de lijst vervolgens definitief vastgesteld, als meer dan de helft van de leden een stem heeft uitgebracht. Wanneer die minimale opkomst niet wordt gehaald, neemt het Landelijk Bestuursoverleg op 10 december een besluit over de kandidatenlijst.

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op 15 maart 2017.