Laurine Bonnewits vertelt groep 8 over politiek

Laurine Bonnewits kreeg onlangs een bijzondere uitnodiging. Ze werd door Floris Buitenhek uit groep 8 van basisschool CBS Ackerweide in Pijnacker gevraagd om te komen vertellen over politiek.

 

Laurine legde de leerlingen uit wat de provincie zoal doet. Ook vertelde ze over de kernwaarden van de VVD. “Vooral het zelf kunnen beslissen en de eigen verantwoordelijkheid sprak de kinderen erg aan”, stelt ze tevreden vast.

 

De kinderen waren ook benieuwd hoe het voeren van een verkiezingscampagne werkt. Laurine vertelde hoe de VVD dat doet. Als voorbeeld noemde ze de Bakkie Doen-bus. “Dat vonden ze erg leuk, al vonden ze suikerspinnen een beter idee dan koffie”, lacht ze.

 

De leerlingen spraken ook met politici van andere partijen. De opzet van het project was om ze kennis te laten maken met politiek en verkiezingscampagnes. De bijbehorende verkiezingsmarkt werd door alle ouders bezocht. "Heel goed dat basisscholen iets doen aan de politieke bewustwording van kinderen. Als ze er op deze leeftijd al over nadenken, begrijpen ze later beter hoe het werkt", aldus Laurine Bonnewits.