Stem Laurine!

Lijst 1, plek 76. Daar is woensdag in het stemhokje de naam van Laurine Bonnewits te vinden. De vicefractievoorzitter van de VVD-Statenfractie in Zuid-Holland hoopt als lijstduwer de VVD aan een mooi resultaat bij de Tweede Kamerverkiezingen te helpen.

“Het ligt niet voor de hand dat de VVD 76 zetels haalt”, lacht Laurine. “Maar deze plek is een signaal voor over vier jaar. Ik heb de ambitie om op termijn de Tweede Kamer in te gaan. Door nu op de lijst te staan, weet ik wat het is om kandidaat te zijn. Ik maak het allemaal al een keer mee en dat helpt me de volgende keer.” Maar natuurlijk probeer ik nu ook zoveel mogelijk voorkeursstemmen binnen te halen voor mij en mijn partij.

Laurine heeft de afgelopen weken bijzonder actief campagne gevoerd. Zo bracht ze een werkbezoek aan het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, waar ze zag wat innovatie voor de zorg kan betekenen: “Ik heb meegekeken met een operatie die met behulp van robots werd uitgevoerd. Heel bijzonder om te zien.” Ook bezocht ze een aantal innovatieve tuinbouwbedrijven in de greenport Westland-Oostland en gaf ze op verschillende locaties presentaties.

Naast haar werk als Statenlid werkt Laurine als bedrijfsjurist, doet ze veel vrijwilligerswerk en is ze moeder van drie kinderen. Voor ze de provinciale politiek in ging, was ze lange tijd gemeenteraadslid in Berkel en Rodenrijs en later Lansingerland. Laurine wil in de landelijke politiek vooral opkomen voor ondernemers. “Zij zijn nu echt ondervertegenwoordigd in de Kamer, terwijl ze zo ontzettend belangrijk zijn voor dit land.” Daarnaast brengt ze kennis mee op de terreinen onderwijs, veiligheid en zorg.

De VVD Zuid-Holland wil Laurine absoluut niet missen in de fractie. Maar haar stap naar de landelijke politiek zou voor Nederland heel goed nieuws zijn. 

Daarom: stem woensdag op Laurine!

Laurine is te volgen via Facebook, Twitter en Instagram