De boer op...

De landbouw is heel belangrijk voor de Nederlandse economie, maar staat in toenemende mate onder druk. Dat komt door de publieke opinie over duurzaamheid en dierenwelzijn en omdat boerenbedrijven steeds minder winstgevend zijn. Deze onderwerpen staan centraal in een serie werkbezoeken die Statenlid Mirjam Nelisse namens de VVD Zuid-Holland organiseert. We gaan ‘de boer op’ en u bent uitgenodigd! 

We bezoeken boeren, maar ook toeleveranciers en afnemers van de agrarische sector. De bezoeken vinden voornamelijk plaats in Zuid-Holland. Helma Lodders (VVD-woordvoerder landbouw in de Tweede Kamer) en Jan Huitema (VVD-woordvoerder landbouw in het Europees Parlement) worden ook uitgenodigd voor alle bezoeken. 

De boer op...met biologisch Jersey melkveebedrijf Breen

Het eerste werkbezoek in deze serie vindt plaats bij biologisch Jersey-melkveebedrijf Breen. Eigenaar Piet Breen heeft Jersey-koeien en doet aan natuurbeheer. Piet zal over zijn bedrijf vertellen en een rondleiding geven. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdagmiddag 14 april, van 15.00 tot 17.00 uur in Goedereede

Aanmelden

In verband met de catering verzoeken wij u zo snel mogelijk, maar uiterlijk vrijdag 7 april, door te geven of u aanwezig bent. U kunt dat doen via dit Facebook-event . Heeft u geen Facebook? Dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar vvd@pzh.nl. Rond 10 april ontvangen de deelnemers alle praktische informatie. 

Er zijn ook al twee vervolgbijeenkomsten gepland

  • 26 mei: excursie en presentatie over de lopende onderzoeken bij het Veenweide Innovatie Centrum in Zegveld
  • 9 juni: presentatie en rondleiding bij fam. De Geus in Mookhoek, met speciale aandacht voor de teelt van quinoa en de patrijsakkerranden