Gedeputeerde Rogier van der Sande nieuwe Dijkgraaf Rijnland

Rogier van der Sande wordt de nieuwe Dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Rijnland. De Verenigde Vergadering van het waterschap heeft hem op woensdag 10 mei voorgedragen voor benoeming. Van der Sande is inmiddels zes jaar gedeputeerde voor de VVD in Zuid-Holland met o.a. financiën, personeel en organisatie, bestuur en internationaal en Europees beleid in zijn portefeuille. Eerder was hij wethouder voor de VVD in Leiden.

"Met Rogier van der Sande krijgt het waterschap een modern boegbeeld en een excellent bestuurder als nieuwe Dijkgraaf. Hij is een fijne collega en heeft in de provincie zakelijkheid en transparantie gebracht,” aldus VVD-gedeputeerde Floor Vermeulen.

Ook VVD-fractievoorzitter Tiemen Brill is lovend: "De fractie gaat Rogier missen in de provincie, maar gelukkig blijft hij behouden bij een belangrijk waterschap voor Zuid-Holland. Onder zijn leiding zijn de belastingen flink verlaagd." VVD-regiovoorzitter Pauline Bouvy-Koene: "Met de benoeming van Rogier van der Sande als Dijkgraaf krijgt Rijnland een stevige liberaal aan het roer die boven de partijen kan staan. Wij zijn blij dat Rogier voor Zuid-Holland behouden blijft."

De benoeming van Van der Sande laat nog even op zich wachten en gaat, nadat beide provincies en het Rijk akkoord zijn, in met het vertrek van huidig Dijkgraaf Gerard Doornbos per 1 september a.s. Tot die tijd blijft Van der Sande zijn werkzaamheden als gedeputeerde gewoon uitoefenen. 

De fractie van de VVD in Zuid-Holland zal een opvolger voor de vacature als gedeputeerde voordragen. Deze opvolger zal begin september in Provinciale Staten worden benoemd. Gedeputeerde Vermeulen zal de rol van Van der Sande als plaatsvervangend commissaris van de Koning namens de VVD overnemen.