Van familiebedrijf tot wereldspeler

Samen met de VVD-gemeenteraadsfracties van Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis heeft de Statenfractie onlangs een bezoek gebracht aan de DJ Group. Dit Rotterdamse familiebedrijf begon in 1961 met het maken van poetsdoeken van oude kleding. Inmiddels is het een wereldwijde speler op de markt voor industriële reinigingsproducten en hygiëneproducten. 

Van het fijne werk in laboratoria tot het zware werk in de machinekamer: de industrie heeft poetsdoeken nodig. DJ Group maakt die doeken nog altijd zelf, maar tegenwoordig op veel grotere schaal: het bedrijf heeft ongeveer 700 ton aan poetsdoeken op voorraad. Daarnaast levert DJ Group diverse producten als zeep, wc-papier, luchtverfrissers en afvalbakken.

VVD-Statenlid Laurine Bonnewits: “Het is natuurlijk prachtig om te zien hoe een familiebedrijf kan uitgroeien tot een onderneming die zaken doet in meer dan 40 landen. Maar het is misschien nog wel mooier hoe duurzaam en innovatief DJ Group is. Ze gaan altijd voor de markt uit. En dat gewoon in ons eigen Zuid-Holland.”