Jeannette Baljeu voorgedragen als nieuwe gedeputeerde Zuid-Holland

De VVD-Statenfractie in Zuid-Holland draagt Jeannette Baljeu voor als nieuwe gedeputeerde. Zij volgt Rogier van der Sande op, die benoemd is als dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Op 13 september zullen Provinciale Staten naar verwachting instemmen met haar benoeming.

Jeannette Baljeu was zeven jaar lang wethouder in Rotterdam. Daarnaast was zij onder meer vicevoorzitter van het hoofdbestuur van de VVD, voorzitter van de Taskforce OV-studentenkaart Beter Benutten en bestuurslid van de DCMR (Milieudienst Rijnmond). Momenteel is zij directeur van een kennisinstelling in de bouw.

"Ik ben erg blij met de voordracht," reageert Baljeu. "Ik wil mij vanuit mijn portefeuille inzetten voor een nog sterker Zuid-Holland met een goede provinciale dienstverlening. Daarbij zal ik de gemeenten ondersteunen en de internationale economische relaties versterken. Ik ga graag aan de slag!"

De VVD in Zuid-Holland is opgetogen dat Baljeu bereid is aan de slag te gaan als gedeputeerde.

VVD-gedeputeerde Floor Vermeulen: "Ik zie erg uit naar de samenwerking met Jeannette om samen de VVD te vertegenwoordigen en Zuid-Holland nog slimmer, schoner en sterker te maken. Er is de komende anderhalf jaar nog veel te doen en het is fijn dat zij beschikbaar is om op die rijdende trein te springen!"

Fractievoorzitter Tiemen Brill: “Jeannette heeft al veel ervaring in het openbare bestuur. In Rotterdam en daarbuiten heeft zij laten zien een uitstekend bestuurder te zijn. Wij zijn trots opnieuw zo’n sterke gedeputeerde te kunnen voordragen als lid van het college.”