Wisseling in VVD-fractie: Bas Kurvers opgevolgd door Ben de Vries

Bas Kurvers neemt op 13 september afscheid van Provinciale Staten. De Sliedrechter heeft die keuze gemaakt omdat hij meer tijd wil besteden aan zijn gezin. Hij wordt in de VVD-fractie opgevolgd door Ben de Vries uit Nootdorp.

Kurvers is onlangs vader geworden van een dochter. Bovendien heeft hij een veeleisende baan als directeur van het Werkplein van zes gemeenten in West-Brabant. “Alles bij elkaar werd het te druk”, zegt hij. “De inwoners van Zuid-Holland verdienen iemand die voldoende tijd heeft om zijn werk als volksvertegenwoordiger goed te doen.”

VVD-fractievoorzitter Tiemen Brill betreurt Kurvers’ besluit, maar heeft er begrip voor. “Bas heeft zich als Statenlid enorm ingezet voor Zuid-Holland. Helaas was het niet meer te combineren. Wij willen hem van harte bedanken en alle geluk toewensen met zijn gezin en zijn loopbaan. De fractie heeft de luxe dat er met Ben de Vries een uitstekende vervanger klaarstaat.”

De Vries, oud-wethouder van Pijnacker-Nootdorp, neemt de plek in Provinciale Staten met veel plezier over. “Zuid-Holland is een geweldige provincie, vooral dankzij de innovatieve ondernemers. Ik wil mij ervoor inzetten dat zij zo veel mogelijk ruimte krijgen om zich te ontplooien.”