Financiële bijdrage aan Krimpenerwaard moet echt eenmalig zijn

De provincie levert een kleine financiële bijdrage aan de invoering van de Omgevingswet in de Krimpenerwaard. De regio kan namelijk een mooi voorbeeld zijn waar de provincie en andere gemeenten van kunnen leren. De VVD benadrukt wel dat het meebetalen eenmalig moet zijn.

Professor Riek Bakker is voor de toekomst van de Krimpenerwaard in gesprek gegaan met inwoners, ondernemers en organisaties. “Zij is echt van onderop te werk gegaan”, vertelt VVD-Statenlid Ben de Vries. “En in haar visie neemt ze alle elementen mee. Van woningbouw tot recreatie en van verkeer tot bodemdaling. Dat is een mooie proeftuin.”

Nu oud-minister Sybilla Dekker de visie van professor Bakker concreet gaat uitwerken, levert de provincie een financiële bijdrage. “Dat is een heel beperkt bedrag en dat is ook terecht”, zegt De Vries. “Het moet ook echt eenmalig zijn. Want het kan niet zo zijn dat elk gebied aan de slag gaat met de Omgevingswet en dan de hand komt ophouden bij de provincie. Dat moeten gemeenten zelf betalen.”