Winkeliers verdienen de kans om te experimenteren

De economie en het koopgedrag van mensen veranderen razendsnel. Winkeliers moeten creatief en innovatief zijn om met die veranderingen mee te bewegen. De VVD in Zuid-Holland wil dat ze dan niet tegen een muur van verouderde regels aanlopen.

“Op dit moment is het beleid van de provincie hinderlijk voor winkeliers die met hun tijd willen meegaan”, zegt Statenlid Laurine Bonnewits. “Ze verdienen de kans om te experimenteren. De provincie is daar onnodig angstig voor.” Ook op het gebied van recreatiewoningen en bedrijventerrein pleitte de VVD voor meer soepelheid. 

De liberalen brachten deze punten in bij de behandeling van de Visie Ruimte en Mobiliteit in Provinciale Staten. Tijdens dat debat kwam ook woningbouw aan de orde. “Wij willen dat er slechts beperkt nieuwbouw plaatsvindt in gebieden waar de bodem daalt”, zegt Statenlid Marcel Ludema. “Wij zien daar kansen voor experimenten met wonen op water, gecombineerd met de opwekking van zonne-energie. Daarover gaan we graag met het college in gesprek.”