Een fatsoenlijke werkplek voor de ambtenaren van de provincie

De VVD-Statenfractie is verheugd dat de provincie eindelijk een concreet plan heeft om het hoofdgebouw van het Provinciehuis in Den Haag te renoveren. De situatie in het pand is op dit moment ver onder de norm voor kantoren in Nederland.

“Ik ben nu bijna acht jaar Statenlid en al voor ik mijn zetel innam werd er over groot onderhoud of renovatie gesproken”, zegt VVD-Statenlid Frits Paymans. “Met ruime tussenpozen kwam het steeds terug op de agenda, en in de tussentijd werd de toestand van het gebouw er niet beter op.”

Het hoofdgebouw is het visitekaartje van de provincie, de plek waar gasten worden ontvangen. “Maar het is vooral ook de werkplek van onze ambtenaren, de mensen die zich dagelijks voor Zuid-Holland inzetten”, zegt Paymans. “Zij verdienen een fatsoenlijke werkplek.”

Verantwoordelijk gedeputeerde Jeannette Baljeu (VVD) is blij met de ruime steun van Provinciale Staten. “Zuid-Holland krijgt een gezond, duurzaam en representatief hoofdgebouw. Het heeft lang geduurd, maar het is goed dat er nu een besluit is genomen. De renovatie is hard nodig.”