Politici bedanken ondernemers voor banen en welvaart

De Dag van de Ondernemer: een mooie gelegenheid om ondernemers eens in het zonnetje te zetten, bedacht de VVD Zuid-Holland. Dat was dus precies wat de Statenfractie vrijdag bij VSVK Infra Techniek in Berkel en Rodenrijs deed, samen met de lokale VVD-fractie, wethouder Kathy Arends en Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer. 

“Wij willen jullie vanuit de politiek bedanken voor de groei, de banen, de innovatie en de welvaart in heel ons land”, zei VVD-Statenlid Laurine Bonnewits tegen de aanwezige ondernemers. “Het wordt nog wel eens vergeten dat het de ondernemers zijn die veel risico’s nemen om onze economische motor aan de praat te houden.”

Tijdens het evenement gingen ondernemers en politici met elkaar in gesprek. “Wij willen u laten zien dat we er voor u zijn. Niet alleen vandaag, maar altijd. We zullen niet altijd meteen een oplossing hebben, maar we kunnen wel met u meedenken en ons best voor u doen”, zei Bonnewits.

Volgens Tweede Kamerlid Wörsdörfer weten ondernemers het beste of nieuwe wetten en regels uitvoerbaar zijn voor het mkb. Landelijk wordt er gewerkt aan een ‘mkb-toets’, zodat departementen van tevoren met ondernemers gaan praten en zij kunnen meedenken over nieuwe wet- en regelgeving. Wörsdörfer pleitte er voor zulke toetsen ook op lokaal niveau in te voeren.