Drukbezocht vrouwenontbijt op Provinciehuis

Op Internationale Vrouwendag vond op het Provinciehuis in Den Haag het vijfde Vrouwenontbijt van de provincie Zuid-Holland plaats. Een mooie traditie die een paar jaar geleden begonnen is om vrouwen enthousiast te maken voor de provinciale politiek.

VVD-Statenlid Laurine Bonnewits opende het ontbijt met een verwijzing naar het bijzondere jaar 2019: precies honderd jaar geleden kregen vrouwen actief kiesrecht. 2019 is voor de provincie bovendien een verkiezingsjaar. “Na bijna vier jaar in de Staten kan ik echt bevestigen dat de provincie een prachtige bestuurslaag is, waar ontzettend veel gebeurt”, aldus Bonnewits.

Maar liefst 150 mensen schoven aan bij het Vrouwenontbijt. Ze luisterden naar Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol, ondernemers Elske Doets en Paulien van Dulst en politiek historica Eveline van Rijswijk, die momenteel in het theater staat met een show over de opmars van vrouwen op het Binnenhof.

Bonnewits: “We hebben veel van elkaar geleerd en elkaar geïnspireerd. Het was een eer om dit namens de Staten te organiseren.”