Vertrekkende fractie met dank en eer uitgezwaaid

De provincie Zuid-Holland heeft woensdag afscheid genomen van de vertrekkende Statenleden, onder wie zeven VVD’ers. Tijdens een speciale vergadering werden zij bedankt voor hun enorme inzet voor Zuid-Holland.

Marijke van Dobben de Bruijn en voormalig fractievoorzitter Tiemen Brill vertrekken na liefst twaalf jaar uit de Staten. Commissaris van de Koning Jaap Smit speldde ze vanwege hun grote staat van dienst een lintje op. Beiden zijn nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Marcel Ludema en Frits Paymans nemen na acht jaar afscheid; Jan-Paul van Staalduinen, Ben de Vries en Masoumah Hosseini vertrekken na hun eerste termijn als Statenlid. Laurine Bonnewits, Mirjam Nelisse en Rense Weide zijn opnieuw gekozen en zorgen voor de continuïteit in de nieuwe VVD-fractie. 

VVD-leider Floor Vermeulen vindt dat zijn partij de afgelopen vier jaar een geweldige fractie heeft gehad in Zuid-Holland. “Deze mensen hebben er zo veel tijd en energie in gestoken om onze mooie provincie nog sterker te maken. En met succes. Zuid-Holland gaat ze missen.”