Verkeerschaos Keukenhof toont noodzaak Duinpolderweg aan

De provincie Zuid-Holland moet stoppen met praten over een betere bereikbaarheid van de Duin- en Bollenstreek en nu echt in actie komen. De verkeerschaos rond de Keukenhof tijdens het Paasweekend toont volgens de VVD-Statenfractie aan dat het zo niet langer kan.

“Hoelang praten we nu al over de Duinpolderweg?” vraagt VVD-Statenlid Frederik Zevenbergen zich af. “Het wegennet in deze regio is verouderd en kan de drukte van tegenwoordig niet aan. Volgens de huidige plannen beginnen we echter pas in 2024 met de aanleg van nieuwe wegen. Zo lang kunnen we niet wachten.”

Zevenbergen erkent dat de extreme drukte tijdens het Paasweekend uniek was. “Maar het verkeer loopt op de N207 en N208 vaker vast. Die files zijn niet alleen vervelend voor de toeristen die van de Keukenhof komen genieten. De inwoners van de Duin- en Bollenstreek hebben er dagelijks last van. Voor hen moeten we aan een oplossing gaan werken.”

In de komende jaren verwacht de Keukenhof alleen maar meer bezoekers. VVD-Statenlid Rense Weide vindt dat de provincie volgend jaar maatregelen moet nemen om de chaotische taferelen te voorkomen. “Ik wil dat de gedeputeerde onderzoekt of station Lisse weer open kan, eventueel tijdelijk. We moeten er hoe dan ook voor zorgen dat de Keukenhof, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Zuid-Holland, op een normale manier bereikbaar is.”