Nieuwe Regionale Masterclass

Beste leden van de VVD Zuid Holland,

In november is het zover, dan gaat de Masterclass 2019-2020 van de VVD Zuid Holland van start! Een bijzondere editie, want dit jaar zijn er maar liefst 60 plekken beschikbaar!

Naar aanleiding van de vele verzoeken van jullie, heeft de VVD Zuid Holland het initiatief genomen om het aantal plekken in de Masterclass flink uit te breiden. De netwerken Rotterdam, Den Haag, Leiden en MerweDrecht hebben de oproep van het regiobestuur met veel enthousiasme omarmt en gezamenlijk staan we voor de organisatie.

In het verleden is de Masterclass voor veel leden het begin geweest van een mooie ‘carrière’ binnen de VVD. 

“Ik zit al een paar jaar in de Gemeenteraad, tijdens de Regionale Masterclass heb ik handvaten gekregen om mijn werk nog beter te kunnen doen, hierdoor ga ik met meer zelfvertrouwen de raadsvergaderingen in”, deelnemer Regionale Masterclass 2018

“Tijdens de Regionale Masterclass heb ik veel geleerd over hoe politiek werkt en is mijn netwerk flink uitgebreid. Ik voel me echt onderdeel van mijn club, heb nieuwe kennis opgedaan en ga me bij de volgende verkiezingen zeker kandidaat stellen!”, deelnemer Regionale Masterclass 2018

Waarom organiseert de VVD deze Masterclass?

Deze Masterclass is bedoeld om talent in de regio Zuid Holland verder te ontwikkelen. Talentontwikkeling neemt binnen de VVD een belangrijke plaats in. Deze Regionale Masterclass volgt de officiële leerlijn van hét talent-ontwikkel-instituut binnen de VVD: de Haya van Somerenstichting. Deze Masterclass wordt georganiseerd voor VVD-leden die een bestuurlijke- of politieke functie binnen de partij vervullen en daar beter in willen worden of doorgroeien. Ook VVD-leden die nog geen functie vervullen en zich willen voorbereiden op een bestuurlijke- of politieke functie binnen de partij zijn van harte welkom om te solliciteren; bijvoorbeeld ter oriëntatie op het raadslidmaatschap, het waterschap, de Provinciale Staten, een bestuurlijke functie of een rol in een commissie of thematisch netwerk binnen de VVD.

Vertel eens, wat is de inhoud van de Masterclass?

Door middel van o.a. trainingen, simulaties en huiswerkopdrachten maak je kennis met de lokale, regionale en landelijke politiek. De Masterclass 2019-2020 start in november met een gezamenlijke aftrap van alle 60 kandidaten. Daarna zullen in de subregio’s Rotterdam, Den Haag, Leiden en MerweDrecht de bijeenkomsten van het inhoudelijke programma worden georganiseerd. In juni sluiten we af met een debatwedstrijd tussen de deelnemers in subregio’s. We geven je graag alvast een eerste inkijkje in het programma. Liberalisme II, Presentatietechnieken II, Liberale Loopbanen en Debattraining maken in elk geval onderdeel uit van het programma.

De bijeenkomsten zijn verspreid over een aantal (verschillende) avonden en maximaal drie zaterdagen. 

Elke deelnemer wordt geacht te voldoen aan de voorbereidingsopdrachten (waaronder het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan) en aanwezig te zijn bij alle bijeenkomsten. Om het certificaat te behalen kun je niet meer dan twee dagdelen missen.

De bijeenkomsten van de Masterclass worden gehouden op nader bekend te maken data en locaties in de subregio van het netwerk waar je lid bent.

Hoe werkt de toelating tot de Masterclass?

Een paar dingen vragen we van je: 

  • Je bent lid van een lokaal netwerk in Zuid Holland
  • Je hebt de trainingen Debat I, Liberalisme I en Presentatietechnieken I gevolgd

Kun je deze vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren!

Let op: indien je de drie genoemde trainingen nog niet hebt afgerond op het moment van aanmelden, maar je hebt dat wel gedaan voordat de Masterclass 2019-2020 in november van start gaat: ook dan nodigen we je graag uit mee te doen aan deze notitie. Tip: neem contact op met het bestuurslid opleiding en talentmanagement van je eigen netwerk.

Ik ben enthousiast, en nu?

Je kunt je tot uiterlijk 19 oktober aanmelden door je CV te sturen naar het bestuurslid opleiding en talentmanagement van de regio Zuid Holland: Christel Mourik. Dit kan via ch.mourik@gmail.com. Maak je in je CV helder welke VVD-ervaring je hebt en welke VVD-opleidingen je hebt gevolgd? Omdat we ook willen weten waarom jij een plek in deze Masterclass zou moeten bemachtigen, mag je ons overtuigen van je motivatie. Met een brief (max 300 woorden), een presentatie of met een filmpje (max 2,5 minuut). Uit je motivatie moet ook blijken wat je van de Masterclass wilt opsteken, wat is je eigen leerdoel?

Een selectiecommissie bestaande uit Jasper Mos (oud-wethouder Dordrecht), Robert Akkerman (organisator Masterclasses Zuid Holland), Danique Reidsma (deelnemer Masterclass 2018-2019), Bart Lavrijsen (deelnemer Masterclass 2018-2019). Regiovoorzitter Pauline Bouvy en bestuurslid Christel Mourik maken de selectiecommissie compleet.

We laten je uiterlijk 1 november weten of je bent toegelaten! Dan is het precieze inhoudelijke programma ook inzichtelijk en zijn de data bekend.

En wat kost dat eigenlijk?

Je eigen bijdrage aan de Masterclass 2019-2020 is 300 euro. Dit is inclusief vergaderlocaties, kosten van de trainers, lunch en koffie/thee. Dankzij de inzet en inspanningen van de netwerken Rotterdam, Den Haag, Leiden, MerweDrecht en het regiobestuur kunnen we de Masterclass dit jaar aanbieden voor een tarief dat 25% lager ligt dan eerdere jaren! Mochten de te maken kosten lager zijn dan de inkomsten van de deelnemers, zal het regiobestuur het overschot beschikbaar stellen voor de permanente campagne van de VVD Zuid Holland. Daar hebben we allemaal plezier van!

Let op! Zodra je wordt toegelaten tot de Regionale Masterclass, ben je de eigen bijdrage verschuldigd.

Heb je vragen, neem dan contact op met het regiobestuur.

We zien je aanmelding graag tegemoet!

Namens het regiobestuur en de selectiecommissie Masterclass 2019-2020,

Het Regionale Masterteam

Christel Mourik

E ch.mourik@gmail.com

T 0621566501