VVD wil kans op 30.000 extra woningen in Zuid-Holland benutten

© Mariëlle Ernst

In Zuid-Holland kunnen mogelijk 30.000 extra woningen worden gebouwd, bovenop de plannen die er nu al zijn voor de komende twintig jaar. Dat concludeert de provincie na de uitvoering van een quickscan. De Statenfractie van de VVD wil dat die kans onmiddellijk wordt benut.

“Als je iets van je leven wilt maken, dan begint dat met een fijn huis”, zegt VVD-Statenlid Karima Bouchtaoui. “Heel veel mensen in Zuid-Holland zijn dringend op zoek naar een woning. Daarom hameren wij voortdurend op meer, slimmer en sneller bouwen. Deze quickscan biedt heel goed nieuws, daar moeten we meteen mee aan de slag.”

Kern van de conclusies is dat in Zuid-Holland meer woningen per hectare kunnen worden gebouwd dan in de huidige plannen de bedoeling is. Bouchtaoui: “Lang niet iedereen heeft een eengezinswoning nodig, veel mensen zijn hartstikke blij met een appartement. De ruimte in onze provincie is schaars, dus daar moeten we optimaal gebruik van maken.”

Tot vreugde van de VVD blijkt bovendien dat de kwaliteit van de leefomgeving omhoog kan en mobiliteit duurzamer kan worden als er extra gebouwd wordt.


Karima Bouchtaoui gaat als woordvoerder Wonen van de VVD Zuid-Holland graag in gesprek met gemeenteraadsfracties die vragen hebben of graag hulp willen bij dit dossier. Neem gerust contact op via k.bouchtaoui@pspzh.nl