Nieuwe geluidsregels mogen woningbouw Zuid-Holland niet stoppen

De VVD in Zuid-Holland maakt zich grote zorgen over nieuwe geluidsregels die de landelijke overheid zou willen invoeren. Ze dreigen de bouw van woningen onmogelijk te maken, terwijl er in onze provincie al een enorme huizennood is.

“Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of deze regels de woningbouw in Zuid-Holland negatief zullen raken”, zegt VVD-Statenlid Karima Bouchtaoui. “Maar daar zitten wij bovenop. Het woningtekort in onze provincie is al groot, we kunnen er echt geen nieuwe crisis in de bouw bij hebben.”

“Blijkbaar is de bedoeling dat er een stapeling van geluid gaat plaatsvinden”, vult fractiegenoot Herbert Zilverentant aan. “Dan wordt het geluid van luchtvaart en wegen bij elkaar opgeteld. Als dat waar is, wordt het bijna ondoenlijk om nog te bouwen in het noorden van Zuid-Holland.”

De VVD heeft navraag gedaan bij de gedeputeerde. Zij heeft laten weten dat er inmiddels een brandbrief naar het ministerie is gestuurd. Bouchtaoui en Zilverentant zullen de kwestie op de voet blijven volgen.