Lintje voor Frederik Zevenbergen

Frederik Zevenbergen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De kersverse VVD-gedeputeerde ontving het lintje woensdag uit handen van Commissaris van de Koning Jaap Smit.

Zevenbergen krijgt de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als volksvertegenwoordiger. Hij was 17 jaar lang lid van de Leidse gemeenteraad en voegde daar ook nog twee jaar in Provinciale Staten aan toe. Na het vertrek van Floor Vermeulen werd hij onlangs benoemd tot gedeputeerde.

De Commissaris van de Koning roemde in zijn toespraak de goede inhoudelijke bijdragen, maar ook de humor en het relativeringsvermogen van Zevenbergen. Hij omschreef de VVD’er als een toegewijd volksvertegenwoordiger, die zich ontelbare uren heeft ingezet voor het algemeen belang. 

Bij zijn afscheid als raadslid kon Frederik Zevenbergen wettelijk gezien geen lintje krijgen, omdat hij inmiddels al Statenlid was geworden. De Commissaris van de Koning sprak dan ook nadrukkelijk mede namens de Leidse burgemeester Lenferink toen hij zei dat Zevenbergen de onderscheiding dik heeft verdiend.