VVD blijft opkomen voor zweefvliegers Zuid-Holland

Vliegveld Valkenburg is binnenkort definitief geen locatie meer voor zweefvliegen. Het provinciebestuur heeft dat besloten. Daardoor is er in heel Zuid-Holland nog maar één plek waar zweefvliegers terechtkunnen. De VVD maakt zich al langer sterk voor een extra locatie en doet dat nu opnieuw.

“De Zuid-Hollandse vliegclub ZHVC heeft Valkenburg al sinds de oprichting in 1946 als basis. Het is jammer dat die piloten nu moeten uitwijken naar Arnhem”, zegt VVD-Statenlid Jeroen van Dijken. “Wij begrijpen dat aan vliegen op Valkenburg een keer een einde moest komen vanwege de geplande woningbouw. Maar Zuid-Holland is toch groot genoeg om ergens anders ruimte te vinden voor deze vliegers.”

Van Dijken heeft het college gevraagd of er actief gezocht wordt naar een extra locatie. Bovendien wil hij weten wat het besluit van de provincie betekent voor technologiepark Unmanned Valley in Valkenburg. “Dat is een belangrijke investering in de toekomst. Het zou een flinke tegenslag zijn als zij geen testvluchten met drones meer zouden kunnen uitvoeren.”