Nieuwe Statenfractie bezoekt Delft

De nieuwe Statenfractie van de VVD heeft haar eerste werkbezoek afgelegd. De fractie voer samen met burgemeester Bas Verkerk en de lokale VVD-fractie door de prachtige grachten van Delft. De liberalen spraken over de rol van de provincie bij een van de belangrijkste thema’s in Delft: de Sint Sebastiaansbrug.

De Sint Sebastiaansbrug over het Rijn-Schiekanaal moet vanwege de slechte staat volledig worden vervangen. De provincie Zuid-Holland, de gemeente Delft en de metropoolregio Den Haag-Rotterdam werken aan een plan voor de nieuwe brug. Het oorspronkelijke plan was een tafelbrug, naar daarvoor heeft de gemeente onvoldoende budget beschikbaar.

Burgemeester Bas Verkerk en fractievoorzitter Bart Smals benadrukten tijdens de boottocht het belang van de brug voor Delft. Verkerk: “De rails voor de tram naar de campus van de Technische Universiteit liggen er al. Voor studenten en medewerkers is de TU Delft aantrekkelijker als een rechtstreekse tramlijn vanuit Den Haag ligt. Zonder de nieuwe brug stagneert de kenniseconomie in Delft.”

Kersvers fractievoorzitter Tiemen Brill van de Statenfractie begrijpt de Delftse zorgen: “De provincie blijft bereid om mee te denken over een oplossing voor deze situatie. Wel is het zo dat de gemeente Delft in eerste instantie aan zet is. De VVD-fractie en de burgemeester hebben daar verstandige ideeën over. Het is nu aan de overige partijen om knopen door te hakken.”