Tiemen Brill nieuwe fractievoorzitter VVD Zuid-Holland

De Statenfractie van de VVD Zuid-Holland heeft Tiemen Brill (63) gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Hij is de opvolger van Floor Vermeulen, die woensdag werd geïnstalleerd als gedeputeerde.

De fractie heeft voor Brill gekozen vanwege zijn ruime ervaring, zijn heldere liberale denkbeelden en zijn vermogen om mensen te binden. Als grootste partij in de coalitie vindt de VVD het belangrijk om goede relaties met andere partijen te onderhouden. Tiemen Brill is daar volgens de fractie bij uitstek toe in staat.

De nieuwe fractievoorzitter kijkt uit naar de komende vier jaar: “De provincie is vaak niet zichtbaar, maar wel erg belangrijk voor haar inwoners. Ik wil dat de VVD samen met de andere partijen de provinciale politiek tot leven laat komen. Het coalitieakkoord biedt daarvoor veel mogelijkheden. We gaan in Zuid-Holland namelijk werk maken van innovatie. Daar profiteren we allemaal van.”

Tiemen Brill is sinds 2007 lid van Provinciale Staten, waar hij zich voornamelijk heeft beziggehouden met verkeer en milieu. Eerder was hij onder andere gemeenteraadslid in Den Haag. Naast zijn werk als Statenlid is Brill zelfstandig ondernemer. Hij geeft advies op het gebied van telecommunicatie.