VVD vol vertrouwen door in coalitie

De VVD in Zuid-Holland heeft veel vertrouwen in het voortzetten van de coalitie van VVD, D66, CDA en SP die de provincie de komende vier jaar wederom gaat besturen. Formateur en VVD-lijsttrekker Floor Vermeulen presenteerde namens de vier partijen het hoofdlijnenakkoord “Zuid-Holland:slimmer, schoner en sterker”.

Het coalitieakkoord en de beoogde gedeputeerden werden op vrijdagmiddag 22 mei in het provinciehuis in Den Haag gepresenteerd. De fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen spraken daarbij hun vertrouwen in elkaar uit.

Floor Vermeulen: “Dit vernieuwende programma is in een uitstekende sfeer en gedurende een zorgvuldig proces samengesteld. Een belangrijke verkiezingsbelofte van de VVD is ingelost door de provinciale autobelasting permanent te verlagen, te beginnen met €40 miljoen in deze periode. Bovendien komt er ook de komende jaren geen inflatiecorrectie bij. Daarnaast investeren we flink in de economie en zetten we de aanleg van nieuwe provinciale wegen door.”

De coalitie wil Zuid-Holland samen met inwoners, mede-overheden, bedrijven en instellingen slimmer, schoner en sterker maken. De partijen investeren ook flink in een nieuwe kennisintensieve economie, schone energie en groen. Het nieuwe college zal net als de afgelopen vier jaar bestaan uit vijf gedeputeerden, waarvan twee voor de VVD.