VVD Zuid-Holland stelt kandidatenlijst vast

De leden van de VVD in Zuid-Holland hebben de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015 vastgesteld. Achter de Boskoopse lijsttrekker Floor Vermeulen, die al eerder gekozen werd, zijn in de top 10 zowel bekende als nieuwe gezichten te zien.

Op plaats 2 staat de Rotterdamse Christelle van den Berg, lid van de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek en voormalig VVD-fractievoorzitter in de deelraad van datzelfde gebied. Gedeputeerde Financiën Rogier van der Sande (Leiden) staat op plaats 3.

In de top 10 zijn verder de zittende Statenleden Marijke van Dobben de Bruijn (5, Leiden), Tiemen Brill (6, Den Haag), Marcel Ludema (8, Rotterdam) en Rense Weide (10, Den Haag) te vinden. Nieuwkomers zijn Jan-Paul van Staalduinen (4, Midden-Delfland), Laurine Bonnevits-de Jong (7, Lansingerland) en Mirjam Nelisse (9, Goeree-Overflakkee).

De leden stelden de lijst van in totaal 48 namen ongewijzigd vast op basis van een advieslijst die was opgesteld door een commissie onder leiding van europarlementariër Hans van Baalen. Voorzitter Richard Korteland van de VVD Zuid-Holland is zeer gelukkig met de lijst: “Dit is een prachtige mix van bewezen kwaliteit en nieuwe liberale gezichten met frisse ideeën. Daarnaast is er een mooi evenwicht tussen mannen en vrouwen, stad en land en de verschillende delen van de provincie.”

De VVD stelde ook de lijsten voor de drie Zuid-Hollandse waterschappen ongewijzigd vast. Marcel Houtzager (Leidschendam-Voorburg) is lijsttrekker in Delfland, Jock Geselschap (Rotterdam) in Schieland en de Krimpenerwaard en Frank van Oorschot (Goeree-Overflakkee) in Hollandse Delta. In de waterschappen Rijnland en Rivierenland, die deels in Zuid-Holland liggen, zijn de lijsten ook vastgesteld. Hans Pluckel (Haarlemmermeer) is lijsttrekker in Rijnland en Henri Mulder (Arnhem) in Rivierenland.

Provinciaal lijsttrekker Floor Vermeulen kijkt uit naar de campagne: “Met deze uitstekende kandidaten ga ik het gesprek met de kiezers vol vertrouwen aan. Het zijn stuk voor stuk mensen die midden in de samenleving staan. Echte VVD’ers, die zich vol in gaan zetten voor een liberalere provincie.”

Download de volledige kandidatenlijsten (PDF):