VVD: onderzoek of woningbouw in Gnephoek en Noordrand toch nodig is

De provincie Zuid-Holland moet in kaart brengen wat de werkelijke woningbehoefte in de regio rond Alphen aan den Rijn is. Provinciale Staten hebben een VVD-motie daarover met grote meerderheid aangenomen. Zo kan worden onderzocht of woningbouw in Gnephoek en Noordrand toch nodig is.

 

“Wij zetten ons al jaren in om voldoende betaalbare woningen op de juiste plekken in onze provincie te bouwen”, zegt VVD-Statenlid Karima Bouchtaoui. “De woningnood in Zuid-Holland is hoog en we hebben niet de luxe om geschikte locaties zomaar te schrappen. Daarom wil de VVD zorgen dat er duidelijkheid komt over de precieze situatie in Alphen aan den Rijn. Zo kunnen Provinciale Staten zorgvuldige keuzes maken op basis van de juiste informatie.”

 

Eerder leek de provincie een streep te zetten door de woningbouwplannen in Gnephoek en Noordrand. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft Provinciale Staten echter gevraagd beide locaties toch toe te voegen aan de lijst met kansrijke gebieden voor onderzoek naar woningbouw.