Zuid-Holland gaat onveilige N-wegen aanpakken

Volgens een recent onderzoek van de ANWB zijn drie wegen in Zuid-Holland onvoldoende veilig. Het gaat om de N207, N209 en N215. De ANWB riep de provincie op om met voorrang in deze wegen te investeren. Tijdens de begrotingsbehandeling in Provinciale Staten liet VVD-gedeputeerde Ingrid de Bondt (Verkeer en Vervoer) weten dat de provincie daar al mee bezig is.

Het college neemt volgend jaar het laatste besluit over de N215 op Goeree-Overflakkee. Daarna kan met de uitvoering worden gestart. Daarnaast loopt er momenteel een planstudie voor de N207. Bij Bergambacht financiert de provincie een deel van de gemeentelijke weg om een parallelweg mogelijk te maken voor langzaam verkeer, waardoor de veiligheid verhoogd wordt. De N207 tussen Alphen en Leimuiden krijgt vrijliggende busstroken om doorstroming en veiligheid te verbeteren. Ook daar komen parallelwegen voor langzaam verkeer. De N209 Doenkade wordt op dit moment aangepakt in het kader van groot onderhoud. 

De Bondt stelde Provinciale Staten gerust over de inzet van het college voor verbetering van de veiligheid en doorstroming op provinciale wegen: "Ook na de verkiezingen kunnen voldoende nieuwe investeringen in veiligheid en capaciteitsuitbreiding van het wegennet worden gedaan. Dat is noodzakelijk en daar werken we iedere dag aan."

VVD-Statenlid Frits Paymans is tevreden over de daadkracht van de gedeputeerde: “Verkeersveiligheid heeft natuurlijk de allerhoogste prioriteit. Het is een zeer goede zaak dat deze gedeputeerde op zo veel verschillende plaatsen in de provincie werkt aan verbetering daarvan.”