Provincie zet A4 Spijkenisse-Klaaswaal weer op de agenda

De Zuid-Hollandse commissaris van de Koning Jaap Smit heeft toegezegd de ontbrekende schakel in de A4 Zuid Spijkenisse-Klaaswaal op de agenda van de Vlaams Nederlandse Delta te zetten, waarvan hij dit jaar voorzitter is. De Vlaams Nederlandse Delta is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband tussen drie Nederlandse en drie Vlaamse provincies. VVD-fractievoorzitter Floor Vermeulen vroeg hierom tijdens de begrotingsbehandeling in de provincie en kreeg hierop een volmondige toezegging van de commissaris.

Vermeulen: "De A4 Midden-Delfland nadert voltooiing en op 24 november gaat een andere ontbrekende schakel in de A4 van Amsterdam naar Antwerpen tussen Steenbergen en Roosendaal open voor het verkeer. Dan missen we alleen nog de A4 tussen Spijkenisse en Klaaswaal." Daarvoor is momenteel nog geen geld beschikbaar, maar dat wil niet zeggen dat de lobby voor dit stuk weg op moet houden. Zo vindt althans de VVD in de nieuwe gemeente Nissewaard en in Zuid-Holland.

Vermeulen vervolgt: "In het verband van de Vlaams Nederlandse Delta is het goed om dit en andere ontbrekende schakels in grensoverschrijdende infrastructuur in dat gebied nog eens met elkaar te bespreken. VVD-lijsttrekker in Nissewaard Christel Mourik is verheugd over de inzet van de provincie: "De laatste ontbrekende schakel in de A4 moet er absoluut komen. Ook voor de ontsluiting van onze nieuwe gemeente is deze weg essentieel."