VVD schrikt van oordeel commissie over houding provincie

De Zuid-Hollandse VVD-Statenfractie is geschrokken van het rapport van de commissie-Veerman over het handelen van de provincie in het dossier-Buijtenland van Rhoon. De liberalen hopen dat de provincie er lering uit trekt.

‘Top-down en arrogant, waardoor de weerstand toenam’, zo oordeelt de commissie over de manier waarop de provincie tegen de zin van agrarisch ondernemers 300 hectare natte natuur in het gebied probeerde te realiseren. De commissie adviseert zelfs het project bij de provincie weg te halen. 

“Dat is nogal wat”, stelt VVD-Statenlid Peter Overwater. “Ik vraag me af of dit ook geldt voor andere projecten. Het is duidelijk dat er iets moet veranderen. De VVD wil van het college weten hoe dit soort dossiers in de toekomst beter wordt aangepakt.”

Overwater heeft er vertrouwen in dat het college constructief met de kritiek van de commissie omgaat: “Wij signaleren al langer een veranderende houding. Men schiet niet meer automatisch in de verdediging, maar gebruikt kritiek om van te leren. Daar is de VVD blij mee.”  

De VVD heeft complimenten over voor de Voorjaarsnota van de provincie. De liberalen zijn tevreden over de solide financiële rapportage, de degelijke bedrijfsvoering en het prudente beleid. De fractie heeft wel opnieuw aandacht gevraagd voor de verbetering van de kwaliteit van de organisatie.