VVD Zuid-Holland met minister naar innovatieve ondernemers in Boskoop

De Zuid-Hollandse VVD-lijsttrekker Jeannette Baljeu heeft samen met minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), wethouder Anouk Noordermeer (Alphen aan den Rijn) en andere VVD’ers een bezoek gebracht aan Greenport Boskoop.

De Zuid-Hollandse VVD-lijsttrekker Jeannette Baljeu heeft samen met minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), wethouder Anouk Noordermeer (Alphen aan den Rijn) en andere VVD’ers een bezoek gebracht aan Greenport Boskoop. Op de vakbeurs Plantarium-Groen Direct en bij vier tuinbouwondernemers zagen zij met eigen ogen de innovatiekracht van de Greenport Boskoop.

De ondernemers lieten de VVD’ers onder andere kennismaken met een eigen energienetwerk op een bedrijventerrein, variaties op groene muren in een stedelijke omgeving en vooruitstrevende oplossingen voor de tuinbouw.

Volgens minister Liesje Schreinemacher is het goed om te zien wat zulke sterke innovaties voor de handel met het buitenland kunnen betekenen. Bovendien zou dit soort ontwikkelingen een bijdrage kunnen leveren aan de hulp aan andere landen.

Lijsttrekker Jeannette Baljeu is onder de indruk van de manier waarop de ondernemers bijvoorbeeld de waterbeheersing in hun bedrijven willen verduurzamen. “Ondernemers hebben een sterke, eigen motivatie om hun steentje bij te dragen aan de oplossingen voor de grote opgaven van onze tijd. Dat mag ook weleens benadrukt worden!”

VVD-Statenlid en –kandidaat Peter van Waaij woont in Alphen aan den Rijn. Hij is dus al bekend met de omgeving en de Greenport. Toch wordt hij elke keer weer verrast door het innovatieve karakter van de oplossingen die de ondernemers vinden. “Ze blijven naar verbetering zoeken door steeds weer iets anders uit te proberen. Dat laat een enorme drive zien om verder te komen.