VVD Zuid-Holland wil knelpunten op knooppunt N11-A12 met spoed aangepakt zien

De VVD in Zuid-Holland wil dat de knelpunten op het knooppunt van de N11 en de A12 zo snel mogelijk verholpen worden. De fractie vindt dat Rijkswaterstaat voortvarend aan de slag moet met een ‘Bodegravenboog’.

“We moeten doen wat nodig is om de huidige en toekomstige knelpunten aan te pakken. Dat is voor ons echt topprioriteit”, zegt VVD-Statenlid Jeroen van Dijken. “Voor de doorstroming en de verkeersveiligheid is een Bodegravenboog onmisbaar. De Tweede Kamer was niet voor niets unaniem bij de stemming over het serieus onderzoeken van deze optie.”

Het stoort de VVD Zuid-Holland dat er met de wens van de Kamer vooralsnog niets wordt gedaan. Van Dijken: “Rijkswaterstaat vindt de doorstroming op de A12 richting Utrecht belangijker en wil daarom de problemen van deze regio niet oplossen. Wij willen dat de provincie de minister van Infrastructuur en Waterstaat daarop aanspreekt.”

Zuid-Holland heeft al geld gereserveerd voor een Bodegravenboog. De VVD verlangt nu een duidelijke planning, inclusief verdere verdeling van de kosten. Van Dijken: “In de tussentijd wil ik van het college weten hoe we het sluipverkeer in Bodegraven kunnen verminderen.”