Zorgvuldig keuzes maken voor ruimtelijke puzzel Zuid-Holland

Zuid-Holland is een provincie waar alles samenkomt. Landbouw, natuur, water, woningen, infrastructuur en bedrijfsleven hebben allemaal ruimte nodig. Het is een puzzel – en de provincie moet de stukjes leggen.

“De generaties voor ons hebben de basis gelegd voor een provincie waarin het goed wonen, werken en recreëren is”, zegt VVD-Statenlid Arne Weverling, die zijn maidenspeech hield over het thema. “Nu is het aan ons om te doen wat nodig is om Zuid-Holland leefbaar te houden voor de volgende generaties.”

Dat betekent dat de keuzes zorgvuldig gemaakt moeten worden. Weverling: “We zijn in een tijdperk van transities beland. Op veel gebieden zullen we dus anders moeten gaan denken en werken. Maar dat kunnen we. Voor de VVD is belangrijk dat er perspectief blijft voor stad en platteland, voor landbouw en natuur en voor inwoners en bedrijven. Daar gaan we aan werken.”

De VVD heeft het college gevraagd naar de invulling van het participatieproces. Weverling: “Wij willen dat Zuid-Hollanders betrokken worden bij de plannen en de kans krijgen hun ideeën te delen. Maar ook als Provinciale Staten moeten we zorgen dat we de tijd nemen om echt naar elkaar te luisteren. Alleen dan bereiken we een optimaal resultaat.”