Files Wippolderlaan eindelijk aangepakt

In augustus is het zover: dan beginnen de voorbereidingen voor de renovatie van de Wippolderlaan (N211) tussen de Westlandroute en de A4. De VVD in Zuid-Holland, gedeputeerde Frederik Zevenbergen voorop, heeft er jarenlang voor gestreden.

“Dit is ontzettend goed nieuws voor inwoners, ondernemers en andere automobilisten”, reageert VVD-Statenlid Jeroen van Dijken. “Deze plek is berucht vanwege de files. We gaan ervoor zorgen dat het verkeer veel beter kan doorstromen.” Hij wijst op het belang daarvan voor de bloemenveiling en andere ondernemers. “Het gaat in het Westland altijd om verse producten. Lange wachttijden zijn dan zeer onwenselijk.”

Het daadwerkelijke werk aan de weg begint volgend jaar en duurt zo’n vier jaar. Als een van de weinige provinciale wegen in Nederland wordt de Wippolderlaan verbreed naar twee keer drie rijstroken. Ook gaan twee kruispunten compleet op de schop.

De voorbereidingen in augustus bestaan grotendeels uit het kappen en weghalen van bomen en struiken. Dat gebeurt bewust buiten het broedseizoen. Voor alle verwijderde bomen en struiken plaatst de provincie inheemse soorten terug in het nabijgelegen recreatiegebied de Zwethzone.

Link naar artikel in het Algemeen Dagblad: 
https://www.ad.nl/westland/na-jaren-van-praten-processen-en-procedures-gaat-de-wippolderlaan-eindelijk-op-de-schop-wij-zijn-echt-blij~ae430117/