Geen extra provinciale natuurregels in Zuid-Holland

De VVD is erop tegen om extra strenge natuurregels in te voeren in Zuid-Holland, bovenop bestaande nationale en Europese regels. De Statenfractie wil eerst de bestaande problemen oplossen.

 

“Iedereen houdt van de natuur, ook de VVD”, zegt VVD-Statenlid Mirjam Nelisse. “En het klinkt heel sympathiek om ook de natuur buiten de natuurgebieden te herstellen. Maar we zetten ons al ten volle in voor verschillende natuurdoelen. Dit is niet het moment om daar nog een schep bovenop te doen.”

 

Nelisse wijst erop dat er nu al veel onzekerheid is. “Boeren zien geen toekomst meer voor hun bedrijf. Mensen kunnen geen huis vinden. Elke dag staan we in de file. Laten we daar eerst iets aan doen. En laten we eerst de natuur binnen de natuurgebieden herstellen, voor we het onszelf nog moeilijker maken.”

 

De VVD ziet meer in vrijwilligheid. Nelisse: “Neem mensen mee en inspireer ze. Wat kun je zelf doen in je tuin, op je werk en in je omgeving? Ik ben ervan overtuigd dat mensen graag hun steentje bijdragen aan natuurherstel. Zo kunnen we mooie stappen zetten zonder extra regels.”