Team VVD Zuid-Holland compleet!

De VVD is er klaar voor om keihard te gaan werken aan een krachtig Zuid-Holland. Het team is sinds woensdag helemaal compleet.

Francine Heijnen en Erica van Engel zijn geïnstalleerd als Statenlid. Zij nemen in de fractie de plaatsen in van Jeannette Baljeu en Frederik Zevenbergen, die weer aan de slag gaan als gedeputeerde. Heijnen was in de vorige periode al een tijd Statenlid; Van Engel is helemaal nieuw in de provinciale politiek.

Francine Heijnen: “Ik heb er ontzettend veel zin in. Voor mij is leven in Zuid-Holland meer dan alleen wonen en werken. Natuurlijk is het noodzakelijk om huizen te bouwen en wegen aan te leggen, maar het is ook belangrijk dat je kunt genieten van onze mooie provincie. Prachtige fietsroutes, lekker een bootje huren, een flink stuk hardlopen om je hoofd leeg te kunnen maken. Zeker dat laatste zal ik de komende vier jaar veel blijven doen!”

Erica van Engel: “Als woordvoerder economie wil ik werken aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven. Zij zorgen immers voor de banen voor onze inwoners. Dat betekent onder andere voldoende ruimte om te ondernemen, goede bereikbaarheid, een prettige leefomgeving met fijne culturele voorzieningen en veel aandacht voor kennis en innovatie. Ik ga graag aan de slag voor een provincie die werkt voor iedereen!”

De afgelopen tijd draaiden Heijnen en Van Engel al mee als fractievertegenwoordiger. In die rol worden zij opgevolgd door Peter van Waaij en Pieter van der Heijde.

Peter van Waaij: “Zuid-Holland staat de komende jaren voor grote opgaven, waaronder het bouwen van een groot aantal extra woningen. Je kunt aan de zijlijn blijven staan, maar ik doe liever actief mee.”

Pieter van der Heijde wordt na het reces geïnstalleerd.