Jeannette Baljeu gekozen in Europees Parlement

Jeannette Baljeu is bij de Europese verkiezingen op 6 juni verkozen als Europarlementariër. Dat betekent dat zij na zeven jaar zal vertrekken als VVD-gedeputeerde in Zuid-Holland. 

Baljeu was als gedeputeerde de laatste jaren verantwoordelijk voor onder meer de transitie van haven en industrie, water, bodem, klimaatadaptatie en luchtvaart. In de vorige Statenperiode was zij ook  verantwoordelijk voor de provinciale financiën en Europees beleid. Daarvoor was Jeannette wethouder in Rotterdam. Deze bestuurlijke ervaring neemt zij mee naar Brussel. 

“Bijzonder veel dank aan de 90.973 kiezers voor het vertrouwen”, reageert Baljeu. “Ik ben blij dat ik dat ik voor Nederland en haar inwoners mijn werk voor de verdere transitie van haven en industrie voort kan zetten. Het is belangrijk dat Europa sterk is, ook economisch zodat we allemaal een goede boterham kunnen blijven verdienen.”

In het Europees Parlement gaat Baljeu deel uitmaken van de vierkoppige VVD-fractie. Op 10 juli is haar laatste Statenvergadering. De kandidaat opvolger zal volgende week bekend worden gemaakt.